Start
Boris Iskakov Drukuj Wyślij znajomemu
Urodził się 17 maja 1963 roku. Na poważnie zaczął zajmować się muzyką w 1980 r. Utworzył wtedy grupę podobnie myślących, początkujących muzyków. Grał w różnych pod względem stylu kapelach Wilna i Moskwy. Ogromny wpływ na muzykę Borisa Iskakova wywarł zespół The Beatles, a szczególnie utwory Paula McCartneya.

Boris Iskakov

W 2003 r. nagrywa piosenkę Moje zakochane oczy, która od razu dostaje się do Top-20 moskiewskiej radiostacji Maximum, a także bije rekordy odwiedzalności w Internecie.

W 2004 r. tworzy nowy zespół - Planeta Palm, która w tym samym roku otrzymuje od firmy fonograficznej Prolog Music (Moskwa) propozycję nagrania debiutanckiego albumu. W ten sposób wydana została w Rosji płyta pt. Złamali niebo, która spotkała się z wysoką oceną krytyków muzycznych. Piosenki z tego albumu zabrzmiały w kilku znanych rosyjskich serialach telewizyjnych i w stacjach radiowych Litwy, Łotwy, Rosji i Grecji.

Obecnie Boris Iskakov występuje z akustycznymi koncertami wraz z towarzyszącą mu na skrzypcach Grażyną Dejczko.

Dyskografia:
1998 - Это Навсегда (To na zawsze)
2000 - В Нарисованной Стране (W narysowanym kraju)
2002 - Золото Октября (Złoto października)
2004 - Сломали Небо (Złamali niebo)
2008 - Радиозакаты (Radiozmierzchy)
2013 - Meilė Tavo Akyse (Miłość w Twoich oczach)

Ścieżki dźwiękowe:
2005 - Мои Влюбленные Глаза (seriale: Кармелита, Ундина-2, Обречена Стать Звездой)
2006 - Ты В Москве (serial Студенты)
2010 - Радиозакаты (serial Анжелика)



Grażyna Dejczko – skrzypce, chórki

Piosenkarka i skrzypaczka w zespole MAG‘Grass grającego country i bluegrass, autorka piosenek i wokalistka chórków w bluesowo-rockowym zespole The Road Band, uczestniczka wielu innych projektów muzycznych.